„Klubrádió
A lényeg

Bűncselekménygyanú a magyar olimpikonoknál

14/05/2021 09:21

| Szerző: Klubrádió

A héten kiderült, hogy tiltott szert használhatott egy magyar sportlövő. Ezután lavinaszerűen követték egymást a sokkoló események, aminek a végén a Bors szerint kiderült, hogy egy magyar olimpikon egyszerűen "megmérgezhette" riválisát.

A magyar versenysport mélypontja: "Péni István sportlövőnek lett pozitív doppingtesztje a héten, csakhogy videofelvétellel tudja bizonyítani, valaki engedély nélkül bement az indiai világkupa-verseny alatt a hotelszobájába. Sidi Péter sportlövőt felfüggesztette a honi szövetség" - írja a Bors.

Péni és Sidi között már régóta elmérgesedett a viszony, ami a márciusi indiai világkupa-versenyen érte el a tetőpontját, ahol Péni bepanaszolta a szervezőknél Sidit, aki szerinte szabálytalan fegyvert használt, majd - a szintén sportlövő Pekler Zalánnal egyetértésben - ki sem állt a versenyen. Mindannyian a tokiói olimpiára készülnek.

Később robbant a bomba, amikor kiderült, hogy az egyik magyar sportlövő "pozitív doppingtesztet produkált. Másnap pedig bejelentette a Magyar Sportlövő Szövetség, hogy fegyelmi eljárást indít Sidi ellen, és amíg határozat nem születik, felfüggeszti a sporttevékenységét".

Mint kiderült, még az új-delhi szállodában valaki bement Péni szobájába anélkül, hogy erre engedélyt kapott volna, és ott eltöltött 45 percet. Miután kikérték a biztonsági kamera felvételeit, és megnézték, ismerős alakot fedeztek fel. 

A Bors beszélt Pekler edzőjével, Kisvárdai Istvánnal, aki látta a felvételt, és azt mondta, a szállodai folyosón készült videón látszik, hogy "egy pólót, rövidnadrágot viselő férfi, akinek a derekára egy magyar válogatott felső van kötve, és bemegy Péni szobájába. A felvételből egyértelműen kivehető, hogy ki az illető".

Az is kiderült, hogy "Péni B-vitaminjába kerülhetett dopping. A honi szövetség rendőrségi feljelentést tett", és a videót elküldik a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek és a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnek.