„Klubrádió
A lényeg

Budapesti strandon fogták el az FBI által körözött injekciós rablót

18/08/2022 09:49

| Szerző: Klubrádió

Veszélyes, az FBI által is körözött férfit fogtak el a minap a rendőrök az egyik budapesti strandnál. Az injekciós zsarolóként emlegetett, kettős állampolgárságú férfi éppen kifelé jött a strandról, amikor lerohanták. A 36 éves magyar–román kettős állampolgárságú férfi 2007-ben társaival úgy rabolt ki egy párt az Egyesült Államokban, hogy beinjekciózták őket.

A police.hu-n felidézték a 2007-es rablás körülményeit: a rablóbanda a nőt és élettársát megkötözte, késsel és egy pisztollyal sakkban tartották őket, majd beléjük fecskendeztek egy olyan szert, amiről azt állították, hogy halálos vírus. Az ellenanyagot nagyon magas összeg megfizetése esetén adták volna át nekik, de a pénzt végül nem kapták meg. Ekkor az elkövetők altatószert itattak a párossal, majd magukhoz vették a kocsijukat, és elmenekültek a helyszínről.

Miután azonosították az elkövetőket, az FBI kérésére a New Haven-i Bíróság 2012-ben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellenük zsarolás és gépjárműlopás miatt. Az ügyben most elfogott férfit az FBI az egyik legveszélyesebb bűnözők egyikeként kereste. A szövetségi nyomozók olyan szinten kiemelten kezelték a férfi ügyét, hogy még 10 000 dolláros pénzjutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek – olvasható a közleményben. A kettős állampolgárságú férfi azonban szőrén-szálán eltűnt. 2007 óta hiába keresték a hatóságok, egészen idén nyárig.

A fordulópont, írják, akkor következett be, amikor a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói olyan információhoz jutottak, hogy a szökevény feltehetően Magyarországon lehet. A keresett férfi erőszakos voltára, valamint az ügy nemzetközi jellegére tekintettel a borsodi rendőrök felkérték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársait, hogy segítsenek megtalálni és elfogni a célszemélyt.

Ez két napja, augusztus 16-án meg is történt: ahogy a közleményben is olvasható, a körözött férfi épp egy budapesti strandról jött ki, amikor a rendőrök elfogták. Ezután a BRFK XIV. kerületi rendőrkapitányságára vitték, és őrizetbe vették. Kiadatásáról a bíróság később dönt.

(via hvg.hu)