„Klubrádió
A lényeg

Bőkezűen osztogatott a Fidesz-közeli haveroknak a Szerencsejáték Zrt., Pataky Attilát, egy versenyhajót, a Békemenetet is támogatták

21/06/2022 08:28

| Szerző: Klubrádió

Négy hónap alatt 915 millió forintot osztott szét leányvállalata útján az állami lottócég, ennek negyede egy vitorlás megvásárlását segítette, de 141 milliónak örülhetett Pataky Attila, 70 milliónak pedig a Békemenetet szervező CÖKA. A Habonyt és Rogánt reptető családi vállalkozás idén is kapott támogatást, de jutott pénz Demjén Rózsi cégének és a Polgárok Házát fenntartó alapítványnak is – amit a hvg.hu közérdekű adatigénylése után, kétszeri időponthosszabbítás után tettek nyilvánossá a honlapjukon.

Összesen 915 millió forintot osztott szét négy hónap leforgása alatt a a Szerencsejáték Zrt. támogatáskezelő leányvállalata, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.:

– 230 millió forintot fizettek ki áprilisban a Hightide23 Kft.-nek, egy igen széles profillal rendelkező cégnek, amelynek fő tevékenysége ugyan a nyomdai előkészítés, de sporthajógyártással is foglalkozik. A hvg.hu szerint a 11 éves vállalat épp tavaly kapott új tulajdonost Weöres Szabolcs személyében, aki Fa Nándorral is szokott versenyezni, és egy májusi interjúban már elárulta, hogy a támogatást a Szerencsejáték Zrt. cégétől egy versenyhajó megvásárlására kapta. A beruházást ezen túl megtámogatta az MVM, a MOL és az Eximbank is.
– Márciusban 142 millióval támogatták Pataky Attila cégét, a P.Management Kft.-t. Az Edda frontembere rendszeres kedvezményezettje a lottócég programjainak, egy évvel korábban 79 millió forintos támogatást kapott társasága, amely 2020-ben még csak 72 millió árbevétellel rendelkezett, de részben a támogatásnak köszönhetően tavaly már 327 millió árbevételt és 61 milliós nyereséget könyvelhetett el.
70 millió forinthoz jutott a Békemeneteket is jegyző Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), amit kizárólag állami vállalatok támogatásai tartanak életben. Tavaly az alapítvány 252 milliós profittal zárt.
50 millió forintos támogatáshoz jutott a darts-eseményeket szervező Darts Event Kft.
– 35 millió jutott az Aeroglobe Kft.-nek, és a Budaörsi Repülőteret üzemeltető - a Rogán Antal balatoni helikoptereztetéséről elhíresült - FLY-COOP Kft.
Demjén Rózsit és a Rózsa Records Kft.-t idén "csak" 30 millió forinttal támogatták, de 25 millió jutott a Hangos Szó Kft.-nek, az Ismerős Arcok basszusgitárosa, Galambos Nándor vállalkozásának is.
20 milliót kapott továbbá az első igazi polgári kört alapító alapítvány, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány is. (via 444.hu)