„Támogassa
A lényeg

Bocsánatot kért Maruzsa Zoltán, de személyi következményekről nem tud

22/06/2023 14:36

| Szerző: Klubrádió

Elnézést kér mindenkitől, akiket esetleg megbántott – mondta Maruzsa Zoltán a Népszava megkeresésére arról a nemrég nyilvánosságra került levelezésről, amelyben ő maga, valamint a köznevelési államtitkárság és a Klebelsberg Központ munkatársai azon tanakodtak, hogyan válaszoljanak a Telex kérdéseire úgy, hogy ne hazudjanak, de ne is közöljék a teljes igazságot.

A köznevelési államtitkárt az Országgyűlés kulturális bizottságában, a pedagógusi státusztörvényről szóló vita alatt válaszolt a lapnak. Szintén újságírói kérdésre hozzátette, arról nem tud, hogy az esetnek lennének személyi következményei.

Múlt héten a Klubrádió is beszámolt arról, hogy a Klebelsberg Központ véletlenül elküldte a Telexnek azt a belső levelezést, amelyben a portál egyik kérdéséről egyeztettek Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárral. A portál eredetileg a Honvédelem tantárggyal kapcsolatban küldött kérdéseket a Klebelsberg Központnak, amely azonban válaszában véletlenül mellékelte a reagálással kapcsolatos egyeztetést, ebből pedig kiderül, miként változtattak szépen becsomagolt féligazsággá egy hazugságot. Maruzsa Zoltán pedig az egyik válaszában úgy fogalmazott: "nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani".

 
Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár