„Támogassa
A lényeg

Bocsánatot kért a Blokád rendezője a Népszava újságírójától, akit fellökött

12/06/2023 08:50

| Szerző: Klubrádió

Tősér Ádám filmrendező a Magyar Mozgókép Fesztivál péntek esti programján lökte fel a lap munkatársát, és üvöltözött vele.

Ma telefonon elnézést kért Tősér Ádám rendező kollégánktól, miután péntek este tettlegesen lépett fel a Magyar Mozgókép Fesztivál programján, amelyet az újonnan átadott veszprémi FOTON Audiovizuális Centrumban tartottak – írja a Népszava.

Csákvári Géza a Magyar Mozgókép Fesztivál péntek esti programjáró tudósított, amikor Tősér Ádám, a Blokád című kurzusfilm rendezője fellökte és üvöltözni kezdett vele. 

A lap azért megjegyzi, hogy a botrányos eset után Kovács Gellért Filmszerész nyílt levelet írt a Magyar Mozgókép Fesztivál szervezőinek, érdeklődve arról, hogy milyen következményekkel jár az az esti gálaest menetére nézve, befolyásolja-e a Blokád díjait, és ha Tősér Ádám nem kér bocsánatot, szívesen látják-e a gálán. A választ a szombati esti díjkiosztó gála adta meg: a ceremónián mintha mi sem történt volna, sem Káel Csaba, magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, sem a Blokád című film alkotói, sem más nem tett említést a skandalumról.

Tősér Ádám az Indexnek még a gála előtt adott interjújában „Neymar-díjas alakításként” aposztrofálta propagandistának nevezett kollégánk földre esését, hozzátéve, hogy sajnálja, hogy hozzáért és ha jogi eljárás indul, vállalja tettei következményét.

Kovács Gellért Filmszerész szégyennek és félelmetesnek tartja, hogy a Magyar Mozgókép Fesztivál díjkiosztója anélkül zajlott le, hogy bárki említést tett volna az újságírót ért fizikai atrocitásról.