„Klubrádió
A lényeg

Bő negyedmilliárdért forgatnak dokumentumfilmet a Parlamentről

9/05/2023 06:07

| Szerző: Klubrádió

Nagyszabású dokumentumfilm készül a Parlamentről. Az ország háza című alkotás, amelynek forgatása jelenleg is zajlik, az épület építészeti, történelmi és iparművészeti gazdagságát, valamint a magyar történelem emblematikus pillanatait mutatja be a nemzetközi közönségnek – jelentette az MTI.

A produkciót bemutató hétfői eseményt követően kiadott közlemény szerint az alkotók célja, hogy a külföldi és hazai közönség is jobban megismerje az Országházat, és az épület történetén keresztül Magyarország történelmét is közelebb hozzák a nézőkhöz.

 
Fotó:
Pixabay
 

„Nagyon sok olyan technikai eszközt - például drónokat, nagyfényű objektíveket - használhattunk, amelyek korábban még nem voltak elérhetőek. Így az épületnek olyan pontjait is meg tudtuk közelíteni, amelyeket még soha senki nem látott, valójában még azok sem, akik építették” – idézi a közlemény Nagy András rendező-operatőrt.

A dokumentumfilmet – amelyet a Budamount Film készít a Nemzeti Filmintézet támogatásával és az Országház Filmműhely együttműködésével – várhatóan 2023 őszén mutatják majd be. 

A Filmintézet honlapja szerint a film 273 916 300 forintból készül.