„Klubrádió
A lényeg

Bezáró kollégiumok, tiltott telefontöltés az NKE-n

2/10/2022 11:35

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora utasítást adott ki arról, milyen intézkedésekkel spórolnának a rezsiköltségeiken. Például telefont sem lehet tölteni az egyetemen.

Az NKE december közepétől energiatakarékossági okokból bezárja kollégiumait (két kivételével), és február 11-én nyitja újra azokat. Ugyancsak zárva lesznek az egyetem épületei december 19. és január 19. között – egy kivételével. Az épületeket csak 18 fokig lehet felfűteni, és az uszoda is bezár január végéig.

Amennyiben a helyzet megengedi, a vizsgáztatásokat is mellőznék és a jegymegajánlást preferálják. Hogy mikor és miként indul meg a második szemeszter, még nem tudni, lehet, hogy a tavaszi félévet távolléti oktatásban kezdik.

Havi 40 ezer forintra maximalizálják a személyi használatra kiadott céges autók tankolását. A vívóterem és a lövészklub is bezár, az este 9 utáni díszkivilágítást is mellőzik a továbbiakban, a világítótestek és kézszárítók felét kikapcsolják, de még “a saját használatú informatikai, kommunikációs eszközöket” sem lehet majd az egyetem elektromos hálózatáról tölteni.