„Klubrádió
A lényeg

Bayer Jaksity beszédéről: Sz*rjátok le

27/07/2022 15:30

| Szerző: Klubrádió

Jaksity György közgazdász kritikus hangvételű,  tartós gazdasági-társadalmi és erkölcsi válságban fuldokló országról szóló egyetemi beszédére reagált Bayer Zsolt fideszes publicista, aki a többi között hazug, erkölcstelen, romlott és elvtelen hordószónoknak, valamint gazembernek nevezte Jaksityot, majd azzal zárta sorait a beszédre vonatkozóan: "sz*rjátok le".

Erősen kritikus hangú beszédet mondott Jaksity György közgazdász az ország állapotáról a Budapesti Corvinus Egyetem diplomaosztóján. Szerinte Magyarország beteg, a szó minden értelmében. Nincs funkcionáló, a kormányt elszámoltatni képes ellenzéke, az ország nagy része számára hozzáférhető szabad sajtója, elakadt a hatalmi ágak szétválasztása, a kelet-európai reformok úttörőiből mára az Unióhoz legkevésbé felzárkózó ország lettünk, az európai uniós támogatások legmagasabb szintje ellenére.

Hozzátette: a leggazdagabb magyarok jelentős része egykori állami vagyon romjain vagy a jelenlegit megcsapolva és uniós támogatásokkal felturbózva éli felhőtlen vagy még inkább felelőtlen életét. A végzősök feladata lesz szerinte, hogy a tartós gazdasági-társadalmi és erkölcsi válságban fuldokló országban véglegesen befejezzék a rendszerváltást és kiharcolják a valós demokráciát. 

Erre reagált Bayer Zsolt fideszes publicista, a kormánypárt 5-ös számú tagkönyvének tulajdonosa a Facebookon. Szerinte Jaksity György „hazug, erkölcstelen, romlott és elvtelen hordószónok”, „az egyik legjellegzetesebb képviselője azoknak a gazembereknek, akik a rendszerváltás utáni minimum két évtizedben tönkretettek szinte mindent Magyarországon. Nem létező, hamis „szakértelmük” „modernségük” és „európaiságuk” hazugságának fedezékéből osztogatták megfellebbezhetetlen „igazságaikat”, és majdnem belepusztultunk” – fogalmazott szokásos stílusában a közíró.

Majd Az ember tragédiájára utalva azt mondta: „No, hát így. Jaksity, mint Első demagóg bejelentkezett, mert »elvész a hon, hogyha nem beszél«. Sz*rjátok le...”.

(Kiemelt kép: Bayer Zsolt a békemeneten Széles Gábor jobboldali vállalkozóval és Stefka Istvánnal, a Pesti Srácok kormámypárti portál lapigazgatójával, fotó: MTI/Balogh Zoltán)