„Klubrádió
A lényeg

Baranyi: Nem hagyom szó nélkül a helyi szabad sajtó eltiprását

31/05/2022 09:02

| Szerző: Klubrádió

"Ferencvárosban most ugyanaz történik kicsiben, mint ami a Népszabadsággal, az Indexszel, korábban az Origóval történt meg nagyban" – írja Baranyi Krisztina. A ferencvárosi polgármester a 9 Magazin főszerkesztőjének felmentését, valamint a cég ügyvezető indoklását a főszerkesztő eltávolítására nem fogadja el.

Nem volt tudomása a 9 Magazin főszerkesztőjének felmentéséről Baranyi Krisztinának. Ferencváros polgármestere a Facebookon közzétett posztjában arról írt, hogy szerinte a Ferencvárosi Média Kft. ügyvezető igazgatója, Hagymási Zoltán ürügyet keresett a főszerkesztő eltávolítására. Az ürügy pedig az volt hogy Vágvölgyi B. András nem járt be minden nap a szerkesztőségbe, amit a politikus abszurdnak tart a 2022-ben.

Baranyi ezért úgy véli, Hagymási ezt a kerületi képviselők egy részének nyomására tette.

Arra is rávilágított, hogy a magazin mind a kormánypártok, mind az ellenzék számára problémás volt. Míg az ellenzék befolyást kívánt szerezni a lapban, a kormánypárti érdekek a lap megszüntetésére törekedtek.

"Ferencvárosban most ugyanaz történik kicsiben, mint ami a Népszabadsággal, az Indexszel, korábban az Origóval történt meg nagyban. A helyi szabad sajtó eltiprását nem fogom szó nélkül hagyni" – írja Baranyi.

A politikus elfogadhatatlannak tartja, a főszerkesztő felmentését, és Hagymási indoklását.