„Klubrádió
A lényeg

Bár Kálomista szerint Gyurcsány le akarta tiltani a filmjét, minden multiplexben vetítik az Elk*rtukat

1/10/2021 16:58

| Szerző: Klubrádió

Bár már a múlt héten megállapodott Kálomista Gábor producer az ország legnagyobb mozihálózatával az Elk*rtuk című film vetítéséről, mégis azt kommunikálja, hogy sok pesti mozi politikai okból nem fogja vetíteni a Gyurcsány-mozit – írja a Népszava. Kálomista korábban arról beszélt, hogy szerinte Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc próbálja meg letiltani a vászonról a kurzusfilmet.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Kálomista Gábor az új, kormánypártivá alakított Indexnek azt mondta, a fővárosi filmforgalmazónál Gyurcsány Ferenc nyomásgyakorlása állhat a háttérben. Szerinte a multik hátrányosan különböztetik meg a nekik nem tetsző magyar filmeket. Kálomista azt mondta, hogy a filmet „el akarják hallgattatni”.

„Eddig azzal voltak elfoglalva, hogy a színészeimet gyalázták, a kollégáimat fenyegették, a forgatási helyszíneken is keresztbe tettek, ahol csak lehetett, de legnagyobb meglepetésükre mégis elkészült a film. Rájöttek, hogy már nem tudják megállítani, kint van az előzetes, ott vannak az óriásplakátok, csináljuk a promóciót. Hol lehet még elgáncsolni egy filmet? Ott, hogy nem engedjük be a mozikba” - mondta.

Szerinte a baloldali városvezetés állhat a háttérben. „Megöltek egy mozit. Ez óriási szégyen. Cenzort játszanak, visszaélnek a hatalmukkal”. Kálomista szerint az egész hátterében Gyurcsány Ferenc állhat, aki „lehet, hogy megsértődött, mert nem Hugh Grant játssza.”

Sőt, hasonlatként eljutott a könyvégetésig is, majd feltette a nagy kérdést: „Őszöd után a tüntetők közé lőttek, most meg a filmem szemét akarják kilőni?”.

Ezt a borús képet árnyalja jelentősen a Népszava cikke. A Cinema City mozihálózat marketing és PR igazgatója, Buda Andrea a lapnak azt mondta: a múlt héten megállapodtak Kálomista Gábor filmforgalmazó cégével, a Megafilmmel arról, hogy október 21-től Magyarország legnagyobb multiplexhálózatának minden mozija vetíteni fogja az őszödi beszéd története köré kanyarított művet.

A cikkből az is kiderül, hogy az Elk*rtukra a producer gerillamarketingjének köszönhetően egyébként már most, három héttel a premier előtt is lehet jegyet váltani és ez még a hollywoodi kasszasikereknél is csak egy-két hét szokott lenni. Kérdés azonban, hogy mennyi nézőt vonz majd a kurzusfilm év egyik legsűrűbb műsorhetében.