„Klubrádió
A lényeg

Az új építésű lakások 10, az albérletek ára 7 százalékkal nőhet

4/07/2022 09:05

| Szerző: Klubrádió

Budapesten a használt lakások árának növekedésére számít a megkérdezett ingatlanos cégek csaknem fele, vidéken több mint a fele, ez alapján Budapesten és Nyugat-Magyarországon 4-5, a kelet-magyarországi körzetben 8 százalék körüli áremelkedés várható – derül ki a GKI Gazdaságkutató és a Masterplast közös júniusi felméréséből.

A GKI negyedévente végez felmérést az ingatlannal foglalkozó cégek között, felmérve a szakemberek prognózisait, a júniusi megkérdezés során 100 cég válaszolt. Az elemzés a lakossági reprezentatív felmérés eredményeit is tartalmazza. A kutatás 2020 januárjától a Masterplast Nyrt. támogatásával készül.

Az ingatlanosok szintén kétharmada szerint az új építésű lakások ára – az emelkedő építési költségek, és a szűkre szabott kínálat miatt – a közeljövőben ezen csaknem 10 százalékos áremelkedés várható.

Forrás: Pixabay
 

A megkérdezettek szintén kétharmada véli úgy, hogy a lakásbérleti piacon is a díjak emelkedésére lehet számítani, szerintük a következő egy évben 7 százalék körüli díjemelkedés valószínűírja a Hvg.