„Klubrádió
A lényeg

Az RTL Híradója is lecsapott a vármegye témára

22/06/2022 22:28

| Szerző: Klubrádió

A javaslat megihlette Szellő Istvánt, aki egyedi stílusban búcsúzott el a nézőktől a hírdó végén: "tekintetes asszonnyal mára búcsúzunk innen a székesfővárosból, kisztihand! Este Rábai uram várja önöket".

Szellő István, az RTL Klub Híradójának egyik műsorvezetője a szerda esti adás végén úgy búcsúzott el a nézőktől: "tekintetes asszonnyal mára búcsúzunk innen a székesfővárosból, kisztihand! Este Rábai uram várja önöket".

Ahogy a Klubrádió is beszámolt róla, ha elfogadják a költségvetéshez benyújtott módosítót, a kormánymegbízottakat nevezik majd főispánnak az "ezeréves magyar államiság" jegyében, mivel "több szállal akarnak kötődni a kommunizmus előtti magyar államigazgatás fogalmi készletéhez".

Nem elszigetelt esetről van szó, a Telex írta meg, hogy Balogh Judit, a Szeged TV Téma című műsorának műsorvezetője úgy köszönt el legutóbb a nézőktől, hogy "Önöknek pedig nagyon köszönöm a figyelmet, Téma című műsorunkat látták Csongrád-Csanád vármegyéből!" – utalva arra, hogy a kormány vármegyére nevezné át a megyéket.

"Ez nem egy megtervezett esemény volt, hanem gyakorlatilag az történt, hogy a műsorunk előtt pár perccel érkezett a hír a vármegyés javaslatról. Az adásban egyébként is beszélgettem Jámbor Andrással a főispánokról, és mondta, hogy készüljünk fel, hogy nemsokára mi is Csongrád-Csanád vármegye leszünk. Ez adta az ötletet az elköszönéshez" – mondta a portálnak Balogh.