„Támogassa
A lényeg

Az oroszok ismét rakétákat lőttek Kijevre

15/11/2022 16:45

| Szerző: Klubrádió

Vitalij Klicsko kijevi polgármester Telegramon számolt be arról, hogy az oroszok ismét rakétákat lőttek ki a fővárosra. Két lakóházat találat ért, legalább egy ember meghalt.

 

Mint Klicsko közölte, a légvédelem több – a városvezetés szerint összesen négy – rakétát kiiktatott, de Kijev külvárosában, Pecserszkben két lakóépületetet is találat ért, a mentők és a tűzoltók pedig a helyszínre értek. A helyszíni tudósítók és a helyi lapok nem sokkal délután 2 után számoltak be először robbanásokról Kijevben, a Kyiv Independent pedig egy videót is közzétett az egyik találatot kapott épületről. A támadásban legalább egy ember meghalt.

Az oroszok nemcsak Kijevet, hanem más, főként ahhoz közeli városokat is megcéloztak kedd délután, többek közt Krivij Rih, Poltava és Cserkaszi városát is légicsapás érte, a légvédelemnek pedig Csernyihivben és Vinnicjában is akadt dolga. A Lvivi régióban és Harkivben ugyancsak voltak támadások, az ottani vezetés beszámolói szerint mindkét esetben arról számolt be, hogy az oroszok kritikus energetikai létesítményeket találtak el, így mindkét helyen akadozik az áramellátás.

A világ vezetői eközben a G20-ak indonéziai találkozóján tartózkodnak, ahol elítélték az Ukrajna elleni háborút. A támadásokról akkor számoltak be, amikor Szergej Lavrov külügyminiszter, Oroszország képviselője a tárgyalásokon, repülővel elhagyta Balit. Lavrov a csúcson arról beszélt, hogy az ukránok gátolják a béketárgyalásokat.

„Oroszország újabb rakétatámadással válaszol Zelenszkij elnök G20-as nagyhatású beszédére. Komolyan gondolja valaki, hogy a Kreml valóban békét akar? Engedelmességet akar" – írta Andrij Jermak, az elnöki stáb vezetője a Twitteren, hozzátéve, hogy „a nap végén a terroristák mindig veszítenek".

(Forrás: Telex, hvg.hu, kiemelt képünkön egy korábbi, márciusi támadás nyomai láthatók egy kijevi lakóépület ellen)