„Köszönjük,
A lényeg

Az MVM 26-szoros helyett "csak" 10-szeres áron adja a gázt Szentendrének

30/09/2022 07:41

| Szerző: Klubrádió

A MVM legelső ajánlata a tavalyi gázár 17,5-szerese lett volna, ezt azonban Szentendre nem fogadta el. Ezt követően 26-szoros árat adott meg az állami tulajdonú cég, majd korrigált, és 10-szeres árral tett ajánlatot, amelyet Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere elfogadott.

Az MVM szeptember 29-én – két nappal azután, hogy sajtóhír lett abból, hogy a tavalyihoz képest 26-szoros árat ajánlott a szentendrei önkormányzatnak – arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy módosította a tarifát. A következő gázévre várható átlag egységár így – a tavalyi 103 helyett – 1015,87 forint lesz köbméterenként. Tehát tavalyhoz képest már „csak” tízszeres az áremelkedés – írja a szentendre.hu.

A 24.hu összefoglalója szerint ez az ajánlat már megfelelt Fülöp Zsolt polgármesternek is, aki válaszlevelében jelezte: ezen az áron október 1-jétől – az új közbeszerzés lezárultáig – a város igénybe veszi a szolgáltatást.

Ahogy arról korábban a Klubrádiónak Fülöp is beszámolt, először tizenhét és félszeres árat kapott a gázbeszerzésre, amit forráshiányra hivatkozva érvénytelenítettek. A 2021-es önkormányzat és intézményi gázbeszerzési ár éves szinten hetvenkét millió volt, most egymilliárd kettőszázhatvan milliót kellene fizetniük.

A portál pedig felhívta a figyelmet arra, hogy az MVM ezt követően arról tájékoztatta a város vezetését, hogy 26-szoros árat kellene fizetniük a gázért, amelyet utólag korrigált.