„Klubrádió
A lényeg

Az Ismerős Arcok zenekar egyik tagja is kapott a Szerencsejátéktól "értékteremtő" támogatást

8/06/2023 16:53

| Szerző: Klubrádió

Az állami Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó szervezete csak áprilisban 639 millió forintot dobott szét néhány gazdasági szereplőnek. Volt, akinek egy nap alatt kétszer is megszavaztak támogatást – ismertette a 444.hu. Az Ismerős Arcok nemzetirock-zenekar basszusgitárosa, jachtklub, horgászegyesület és koncertszervező cégek is vannak a listán.

A nyertes a nyomdai előkészítésre és hajógyártásra is szakosodott Hightide23 Kft. egyszemélyes tulajdonosa, Weöres Szabolcs lett, nettó 165 millió forint támogatással. A beszámolók szerint 2020-ban és 2021-ben a cégnek nem volt árbevétele, tavaly is csak 5,3 millió forint, mégis 140 milliós profittal zárta az évet. A vállalkozás tavaly júniusban nettó 230 milliót kapott, további 292 millió Szerencsejáték-pénzt pedig kifejezetten egy versenyvitorlás megvásárlására ítéltek meg neki.

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatási körének második legnagyobb összegét az ATV volt elnöke és igazgatósági tagja, Rózsa István koncertszervező cége kapta: 80 millió forintot, két részletben, de mindkettőt ugyanazon a napon.

45 millió forintot kapott Nagy Tamás Árpád kiskőrösi egyszemélyes vállalkozása, az agrárexpókat is szervező Hazai Termék Kft., aki idén januárban is kapott már ötmillió forintot a Szerencsejáték Zrt. nonprofitjától. Az Ismerős Arcok zenekar basszusgitárosa, Galambos Nándor szintén rendezvényszervezéssel foglalkozó Hangos Szó Kft.-je 20 millió forintos támogatást kapott – tavaly és tavalyelőtt 25-25 milliót – ugyanis zsinórban harmadik éve veszteséges, írják a cikkben. A 20 milliós támogatási körbe esett a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kft. és a Magyar Szabadidősport Szövetség is, ők is mindketten visszatérő szponzoráltak.

A szervezet honlapján egyébként nem talált információkat arról a portál, hogy milyen feltételekkel lehet pályázni, mik a bírálati szempontok, és melyik kedvezményezettnek mire ítélték oda a pénzt.

(forrás: 444.hu, kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)