„Köszönjük,
A lényeg

Az állam megveszi a Vodafone 49 százalékát – jelentette be Nagy Márton

9/01/2023 08:58

| Szerző: Klubrádió

A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. és a Vodafona Europe BV aláírták a megállapodást a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. megvásárlásáról – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn reggel.

A miniszter közleménye szerint a 660 milliárd forintos tranzakcióval az Antenna Hungária 51 százalékos, míg a Magyar Állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos közvetett tulajdont szerez a Vodafone Europe Bv-től a második legnagyobb magyarországi távközlési vállalatban. A közlemény szerint a Vodafone Magyarország átvilágítása lezajlott, a pénzügyi zárásra várhatóan 2023. január 31-én kerül sor.

A Szupergyors Internet Program keretében újabb 18 ezer végpon
 
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

A kormány kiemelt célja, hogy a bankszektort, az energiaszektort és a médiaszektort követően többségi nemzeti tulajdon alakuljon ki többek között olyan nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban, mint a biztosítási szektor és a távközlés”. A Vodafone Magyarország felvásárlása ezt a célt szolgálja, a transzfer pedig „tovább erősíti hazánk szuverenitását” – mondta Nagy Márton a hvg.hu beszámolója szerint.