„Klubrádió
A lényeg

Átmenetileg bezárják a beázó, penészes gödöllői gimnáziumot

30/09/2022 11:15

| Szerző: Klubrádió

Átmenetileg bezárják a gödöllői Török Ignác Gimnáziumot, miután a diákok a tarthatatlan állapotok, a beázás és a penész miatt csütörtökön kivonultak az intézményből és hazamentek – tudta meg az RTL az iskola igazgatójától.

Ahogy csütörtökön mi is beszámoltunk róla, a falakról, a lámpákból és még a konnektorból is folyt a víz a gödöllői Török Ignác Gimnáziumban. 

Íme a csütörtöki beázás videón:

A héten már egyszer hazaküldték a gyerekeket az iskolából, mert a gimnázium beázott a reggeli esőzésben, csütörtökön pedig maguk a diákok vonultak ki, mert nem akarnak a beázó, penészes épületben maradni.

A gimnázium igazgatója állítása szerint hiába kérte a digitális oktatás elrendelését, azt mondja, még csak hivatalos választ sem kapott, így abban állapodtak meg a Dunakeszi Tankerületi Központ vezetőjével, hogy az épületben nem marad senki, a tanulókat pedig Gödöllő három különböző oktatási intézményébe helyezik át – derül ki az RTL riportjából.

Az RTL beszámolója szerint problémák miatt a szülők délután fórumot tartottak, de a tankerületi központ vezetője lemondta a részvételt, a gimnázium vezetőségét pedig berendelték a központba.

Az iskolát felújítják, korábban a felújítás azzal került be a hírekbe, hogy a rákot okozó azbeszttartalmú tetőt úgy bontják, hogy közben a gyerekek bent ültek az iskolában kitéve az azbesztet is tartalmazó pornak. 

A felújítás miatt Fábián Bertalan igazgató még a tanév megkezdése előtt kérte a tankerületet, hogy a munkálatok idejére online oktatásra állhassanak át, de erre nem kapott engedélyt, írta a lap. Gémesi György polgármester szerint a tankerületvezető és a térség országgyűlési képviselője, Vécsey László "ország-világ előtt kijelentette, hogy az épület jelenléti oktatásra alkalmas".

(Kiemelt kép: Gödöllő Facebook-oldala)