„Vásároljon

Április 26.: Ma van a Szellemi Tulajdon Világnapja

26/04/2021 11:12

| Szerző: Klubrádió

A Szellemi Tulajdon Világnapja a Szellemi Tulajdon Világszervezete kezdeményezésére minden év április 26-án megrendezett világnap. Világszerte érdekes és színes programokkal ünneplik a Szellemi Tulajdon Világnapját.

A világnapot az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) 2000-ben tartott 26. ülésszakának határozata alapján, először 2001. április 26-án ünnepelték meg. Azóta a világnap megünnepelése Magyarországon is rendszeressé vált. Magyarországon minden évben ezen a napon adja át a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH; a köznyelvben gyakran, régi neve után Szabadalmi Hivatal) elnöke a Millenniumi díjat.

A világnap mottója évről-évre változó. Az idei Világnap mottója: „KKV-k és a szellemi tulajdon: Piacra visszük az ötleteit”

Április 26-án világszerte érdekes és színes programokkal ünneplik a Szellemi Tulajdon Világnapját. A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (World Intellectual Property Organization, WIPO) honlapján elérhető a Világnap eseménynaptára: https://www.wipo.int/ip-outreach/en/ipday/2021/events_calendar.html.

(Forrás: Wikipedia)