„Klubrádió
A lényeg

Államtitkár: Érdemes lenne "megmozgatni" a lakossági folyószámlákon tartott 6-7 ezer milliárdot

18/07/2023 17:21

| Szerző: Klubrádió

"Segítő tájékoztatást" kapnak a háztartások a folyószámlán tartott megtakarításaik értékének megőrzéséhez a számlavezetőjüktől. A tájékoztató levél a kockázatmentes állampapírokban rejlő lehetőségekre hívja fel az emberek figyelmét – mondta a Túri Anikó, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GfM) közigazgatási államtitkára az MTI szerint.

"Segítő tájékoztatást" kapnak a háztartások a folyószámlán tartott megtakarításaik értékének megőrzéséhez a számlavezetőjüktől – mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GfM) közigazgatási államtitkára. Túri Anikó az inflációs környezettel indokolta, hogy a kormány döntése alapján a bankoknak kötelező tájékoztatást kell küldeniük az ügyfeleiknek a megtakarítási lehetőségekről.

Az államtitkár azt mondta, hogy a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése eddig jórészt a hitelfelvételre összpontosított, pedig szerinte a megtakarítások védelmére is éppúgy figyelni kell.

Túri Anikó szerint a folyószámlákon tartott összeg 6-7 ezermilliárd forintra becsülhető, ekkora összeget már "érdemes lenne megmozgatni". A tájékoztató levél a kockázatmentes állampapírokban rejlő lehetőségekre hívja fel az emberek figyelmét, táblázatban mutatja meg, mekkora hozamot lehet elérni ezekkel – tette hozzá az MTI tájékoztatása szerint.