„Köszönjük,
A lényeg

Akciós menetjeggyel igyekszik a tűzijátékra vonzani az embereket vidékről a kormány

24/08/2022 20:24

| Szerző: Klubrádió

Speciális, fix áras retúrjeggyel utazhatnak a most szombatra (27-ére) halasztott ünnepi programra és onnan haza az érdeklődők a hétvégén – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium szerdán. A Tűzijáték 2022 menettérti jegy ára a megtett távolságtól függetlenül, egységesen kétezer forint.

A rendkívüli ajánlat legfeljebb összesen négy emberig, személyenként 800 forintért családokra, csoportokra kibővíthető. „A lehetőség így a távolabbi országrészekben élők számára is jelentős kedvezménnyel teremt alkalmat egy budapesti kirándulásra, akár többnapos látogatásra” – írja a tárca.

Az ajánlattal már a Székesfehérvárról vagy Szolnokról indulóknak is érdemes élniük, de a Nyíregyházán vagy Zalaegerszegen buszra, vonatra szállók még többet spórolhatnak vele. Legalább 100 kilométer távolságról egyedül utazva is a teljes jegyár több mint felét takaríthatja meg, aki a Tűzijáték 2022-t választja. Két szülő két gyerekkel a rendes kedvezményeikhez képest közel hatezer forinttal olcsóbban vonatozhat, buszozhat a fővárosba és vissza – tették hozzá.

A Tűzijáték 2022 menettérti jegyet a vidékről Budapestre utazáshoz 2022. augusztus 26-án és 27-én, a hazaútra 27-én és 28-án lehet felhasználni a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain. A menetjegy a vasúton 2. kocsiosztályra szól, a felárak (például az IC helyjegyé) megfizetése vagy az autóbuszok kiegészítő jegyeinek megváltása alól nem mentesít.

A részletes felhasználási feltételekről és az ajánlott értékesítési csatornákról a szolgáltatók adnak bővebb tájékoztatást. 

Az augusztus 20-i tűzijátékot augusztus 27-re halasztották a várható rossz időjárás miatt. Vihar végül este nem volt, az OMSZ vezetőit azonban leváltották.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)