„Klubrádió
A lényeg

Aggódnak a turizmusban, hogy inkább élelmiszerre költik a SZÉP-kártyát

27/12/2021 10:23

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége aggodalommal fogadta, hogy a belföldi turizmus felhajtására kitalált SZÉP-kártyával élelmiszert is lehet vásárolni a boltokban 2022. február 1. és május 31. között. "A Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámlájára utalt, évi legfeljebb 150 ezer forint juttatás a melegkonyhás vendéglátóhelyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) kívül 2022. február 1. és május 31. között a kereskedő által értékesített élelmiszer vásárlására is felhasználható. Alkoholos italt, dohány- és feldolgozott dohánypótló termékeket nem lehet venni a támogatásból" - olvasható a rendeletben, amiről Orbán csütörtökön beszélt.

Koronavírus - Munkahelyvédelmi bértámogatást vehetett át a
 
Koronavírus - Munkahelyvédelmi bértámogatást vehetett át a
 
Alsópáhok, 2020. május 23. Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Kft. és a Bobo Fun Park Kft. ügyvezetője (b) átveszi a munkahelyvédelmi támogatói okiratot Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől az alsópáhoki Kolping Hotel udvarán 2020. május 23-án. MTI/Varga György
Fotó: Varga György
 

 

Baldauf Csaba elnök a Turizmus.com oldalnak azt mondta, a szakmát teljesen váratlanul érte a kormányrendelet. A kártyához tavaly csatolt adókönnyítés 2020-ban és 2021-ben is nagyban hozzájárult a belföldi kereslet növeléséhez, valamint a járvány miatt nehéz helyzetbe került vidéki, sok esetben családi üzemeltetésben lévő szálláshelyek, éttermek túléléséhez, de Baldaufék arra számítottak, hogy 2022 a kilábalás éve lesz, ezért aggasztja, hogy a rendelet miatt az emberek inkább élelmiszerre költenék a SZÉP-kártyára kapott juttatásaikat.