„Köszönjük,
A lényeg

A verőcei hajóbaleset túlélője szerint hiába kérték, nem lassított a motorcsónak vezetője

30/05/2024 08:01

| Szerző: Klubrádió

Az egyetlen túlélőt nemrég engedték ki a kórházból. Szerinte eleinte még élvezték, hogy cikáznak a vizen, aztán félni kezdtek.

Az elején még élvezték, ahogy cikáznak a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson, mondta a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője az RTL Híradója szerint. Az ütközést egyedüliként túlélő olasz férfi a motorcsónak hátsó részében állt, arccsont- és kulcscsonttörést szenvedett, nemrég engedték ki a kórházból. A baleset előtt nem sokkal ismerte meg a magyarokat, akik felajánlották neki, hogy elviszik Nagymarosról Vácra.

Két héttel ezelőtt szombaton egy nyolc utast szállító motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. 

Az RTL szerint a kishajón egy buliból utazott haza egy társaság. Többen 22 óra után csattanást hallottak, és látták, ahogy az MS Heidelberg szállodahajó felkapcsolja a reflektorokat, de nem állt meg. A szabályok szerint a kishajónak minden esetben ki kellett volna kerülnie a nagyobb hajót, és a Személyhajósok Szövetségének szóvivője szerint a motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót. A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával vádolják, őrizetbe vették.