„Klubrádió
A lényeg

A Tilos rádió visszakapta a frekvenciáját

22/09/2022 10:12

Ahogy az a diktatúrákban megszokott, a hatóság döntött valahogy, de nem kötik a nyilvánosság orrára, hogy hogyan: így a Tilos rádió kilogikázta, hogy valószínűleg megnyerték a korábbi frekvenciájukra kiírt pályázatot. Aztán két nappal a döntés után, csütörtökön délelőtt az NMHH kommunikációs igazgatósága is megerősítette, hogy a Tilos Rádiót működtető alapítvány nyerte a Budapest FM 90,3 MHz rádiós pályázatot.

 
Tilos Rádió
 

 

A Médiahatóság ugyanis csak annyit közölt, hogy van nyertese az FM 90.3 frekvencia pályázatnak, és mivel a Tilos Kulturális Alapítvány egyedüli pályázó volt, jó eséllyel ők nyertek: vajon ki lehet ennek a pályázatnak a nyertese? - írták a közleményükben a tilosrádiósok.

A Tilos Rádió FM-adását szeptember 3-áról szeptember 4-re virradó éjszaka kellett lekapcsolni, mivel az NMHH Médiatanácsa úgy döntött, nem hosszabbítja meg a 31 éves médiaszolgáltató médiaszolgáltatási jogosultságát, és a frekvencia hasznosítására kiírt nyári pályázat addigra a Médiatanács nyári egy hónapos szabadságolása miatt még nem zárult le. A frekvencia azóta kihasználatlanul áll - írja a Media1 blog.

A döntés azért is érdekes, mert a Klubrádiótól is hasonló módszerrel vették el a frekvenciát, mint a Tilostól, de a 92.8-as frekvenciára kiírt pályázaton hivatalosan nem hirdettek győztest, hanem egy kormánypárti csatorna kapta meg "ideiglenesen", ami azóta is használja. Ezért a Klubrádió csak az interneten fogható, és közösségi adakozásból tartja fent magát. Erről Arató András beszélt hétfőn a Reggeli gyorsban.