„Klubrádió
A lényeg

Elfogadta a Tilos Rádió üzemeltetőjének hiánypótlását a Médiatanács

16/09/2022 12:31

| Szerző: Klubrádió

A mostani nyilvántartásba vételt követően még hátravan a pályázat tartalmi részének ellenőrzése is, így a mostani fejlemény nem jelenti azt, hogy a rádió ezzel máris visszaszerezte a frekvenciáját, bár egyedüli pályázóként megnőttek erre az esélyei.

A Tilos Rádió adása szeptember 4. óta nem érhető el az eddigi – és egyetlen – analóg frekvenciáján, így csak az interneten fogható a rádióadás.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának a Media1-hez megküldött pénteki közleménye szerint a grémium a legutóbbi ülésén a Tilos Kulturális Alapítvány pályázati nyilvántartásba vételéről döntött a Budapest 90,3 MHz frekvencia hasznosítására indított pályázati eljárásban, miután az egyedüli pályázó sikeresen teljesítette a Médiatanács hiánypótlásra vonatkozó kérését.

A hatóság július 6-án tette közzé pályázati felhívását a Tilos Rádió eddig használt frekvenciájára. Az egyetlen pályázatot a Tilos Kulturális Alapítvány nyújtotta be augusztus 15-én. A pályázati ajánlat alaki vizsgálatát követően a Médiatanács szeptember elején hiánypótlást kért a pályázótól. Ennek a grémium szerint az alapítvány hiánytalanul és határidőben eleget tett.