„Támogassa
A lényeg

A Tiborczcal üzletelő Jellinek Dániel megvette a hazai Auchan 47 százalékát

18/10/2023 18:52

| Szerző: Klubrádió

Jellinek Dániel, az ország tizedik leggazdagabb emberének érdekeltsége, az Indotek-csoport hivatalosan most szerezte meg az Auchan üzlethelyiségeinek 47 százalékát.

Két év tárgyalás után Jellinek Dániel Indotek-csoportja 47 százalékot vásárolt a francia Auchan magyarországi hipermarket üzletében és száz százalékot az Auchan-korzó üzletekből – számolt be a Telex.

Jellinek nem akart konkrét terveiről beszélni, de azt elmondta, hogy az Indotek több száz kereskedelmi ingatlanból álló portfóliójával rendkívül fel tudja gyorsítani az áruházlánc hazai terjeszkedését. Ezzel a – most leginkább Budapesten és az agglomerációban erős – Auchan közelebb kerülhet a vidéki vásárlókhoz, emlékeztetett a portál.

Jellineknek feltették a kérdést, hogy most, amikor a nemzetközi láncok sokszor támadások fókuszában vannak, hogy érzi, minek számít majd az Auchan, ahol most 53-47 százalék lesz a külföldi és a magyar arány.

„Az üzleti koncepciónk jó. Segít-e majd a kormány? Nem tudom, egyedi kedvezményeket nem remélek, de remélem, hogy akadályokat sem kapunk” – jelentette ki az üzletember.

Éppen a héten jelent meg egy nagyon alapos G7-cikk arról, hogy Jellinek Dániel bizonyos érdekeltségei miként gazdagították az elmúlt években elsőbbségi részvényeken keresztül Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét.

Az utóbbi években Jellinek Dániel több üzletet is kötött Tiborcz Istvánnal. Jellinek Dániel a NER-es minősítéssel kapcsolatban a Telexnek azt hangsúlyozta, hogy soha nem indult közbeszerzéseken, a cég mostanában megvalósított 20 tranzakciójából 1-2, ha magyar, de a hazai sajtó következetesen csak azokról a megállapodásokról írt, amelyeket Tiborcz Istvánnal kötött.

„Az Indotek Group 12 országban aktív, senki nem gondolhatja komolyan, hogy külföldön is a NER segíti az üzleti sikereinket. Megálljuk a helyünket az olasz, a román, a spanyol, a görög és a többi piacon is. Hiszek abban, hogy az Auchan is hasonlóan sikeres üzlet lesz” – fogalmazott.