„Köszönjük,
A lényeg

A szolgálat közben elhunyt TEK-kommandós családja nem fogadta el a felajánlott kártérítést, ugyanis méltánytalannak tartották

27/05/2024 14:10

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Tavaly szeptemberben halt meg Kónya Gábor Lajos, amikor egy körözött férfi szándékosan magára robbantotta esztergomi házát. A férfit hősi halottá nyilvánították, posztumusz főhadnaggyá léptették elő.

Temetésén Pintér Sándor belügyminiszter mellett Hajdu János, a TEK főigazgatója is ott volt. Az esztergomi robbantás után államfőként, Novák Katalin nyilvánította részvétét a gyászoló családnak, amely egyelőre azonban nem kapott kártérítést, a felajánlott összeget ugyanis nem fogadták el – írja a Blikk.

Helmeczy László ügyvéd próbált peren kívül megegyezni a TEK-kel a kártérítés összegéről, de sikertelenül. A család jogi képviselője azt mondta, olyan alacsony összegeket tartalmazott az ajánlat, ami méltánytalan egy hősi halottnál. A szülőknek nem ítéltek semmit, csak az özvegynek és a két árvának. Az ügyvéd a pontos összegről nem beszélhetett, de nagyjából egy garázst lehetne belőle venni a főváros frekventált részén – mint írják.

A gyászoló anya szerint fiát értelmetlenül küldték a halálba.

Robbantás történt Esztergomban, ketten meghaltak, többen meg
 
robbantás Esztergomban
 
Esztergom, 2023. szeptember 20. Rendőrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

(Via 24.hu)