„Klubrádió

Matolcsy Ádám bútorgyárából kerülnek bútorok a Postapalotába

12/05/2021 09:23

| Szerző: Klubrádió/KL

Vadai Ágnes írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a jegybankelnök fiának bútorbeszerzési ügyében. A kérdést akkor Polt feljelentésként értékelte, így vizsgálat indult, de szerintük nem történt hűtlen kezelés.

Korábban a Népszava írt arról, hogy a Matolcsy Ádám tulajdonában álló Balaton Bútor Kft. teherautója is felbukkant a felújítás alatt álló Postapalotánál, amiben pénztörténeti múzeumot és látogatóközpontot terveznek nyitni.

lap szerint Vadai ezután Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, hogy törvényes-e egy ilyen beszerzés. Polt a kérdést feljelentésként értékelte, így jutottunk el ez NNI válaszáig.

A lezárult vizsgálat megállapította, hogy nem történt hűtlen kezelés, annak nem áll fenn a gyanúja. Ugyanakkor szerintük etikai kérdéseket felvethet, azonban ez nem indokolja büntetőjogi intézkedések megtételét. 

Matolcsy Ádám a Népszava megkeresésére nem tagadta, hogy az ő cégének bútorai kerülnének az épületbe, viszont kitartott korábbi ígérete mellett, miszerint nem indul a Nemzeti Bank által kiírt közbeszerzéseken. 

Igaz, most nem is volt közbeszerzés. A felújítást az MNB tulajdonában lévő MNB-Ingatlan Kft. fogja össze, aminek jogelődjéről megállapították, hogy nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá - írja a 444.hu