„Klubrádió
A lényeg

A püspöki konferencia szerint nem kell aggódni a pápa látogatása miatt

30/03/2023 11:56

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia azt állítja, a pápával minden rendben van.

A pápa a hivatalos program szerint április 28-án érkezne Magyarországra. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia mindenkit nyugtat, hogy a pápával minden rendben van – írja a hvg.hu.

"Nem kell aggódni, a Szentatyával minden rendben van" – közölte a lap mergkeresésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztálya, amikor arról kérdeztük őket, lehet-e bármilyen hatása Ferenc pápa kórházba kerülésének a pápa április végén esedékes magyarországi látogatására. A magyar katolikus egyház ugyanazt a közleményt kapta meg a Vatikántól, mint ami a világsajtón is végigfutott: a pápa a római Gemelli kórházban van, ahová ugyan előre tervezett vizsgálatra érkezett, végül pedig benntartották.

Később az olasz sajtó már arról írt, hogy Ferenc pápát szívproblémák miatt vitték kórházba, viszont ezt sem a Vatikán, sem a püspöki konferencia nem erősítette meg.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, kórházba vitték Ferenc pápát szerdán. A pontos okot egyelőre nem tudni, ellentmondásos információk Szívprobléma, illetve légzési nehézségek miatt.