„Hírek
A lényeg

Szívproblémák miatt kórházba vitték Ferenc pápát

29/03/2023 19:03

| Szerző: Klubrádió

Szívproblémák miatt vitték kórházba Ferenc pápát szerdán, írja a Corriere Della Sera című olasz lap a Gemelli kórházbeli forrásokra hivatkozva. Az Adnkronos hírügynökség ezzel ellenben úgy értesült, a pápánál légzési nehézségek léptek fel.

A kórházba szállítást a Vatikán hivatalos közlése is megerősítette, de a közleményben csak annyi szerepelt, hogy előre tervezett vizsgálatokról van szó, további részleteket nem közöltek.

A Corriere szerint a pápánál reggel jelentkeztek a szívproblémák, jelenleg a kórház kardiológiáján van. A Vatikán még nem közölte, de a lap szerint lemondják a pápa összes, csütörtökre és péntekre tervezett meghallgatását. A pápa a kórházba szállítás előtt közvetlenül egy tévés interjút mondott le.

A pápa a lap szerint „majdnem biztosan" a kórházban marad éjszakára. A Corriere megjegyzi: a Vatikán közleményével szemben minden bizonnyal nem előre tervezett vizsgálatokról van szó, mivel virágvasárnap és húsvét hete az év egyik legfontosabb időszaka a katolikus egyház számára.

A 86 éves pápa 2021 júliusában tíz napot töltött szintén a Gemelli kórházban egy bélszűkület miatti műtétet követően. Ferenc pápa bő két hete, egy svájci tévécsatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy jó egészségnek örvend.

Az egyházfő a tervek szerint április 28–30. között Magyarországra látogat.

(via hvg.hu)