„Klubrádió
A lényeg

A PDSZ a MOK mellé állt

7/02/2023 14:33

| Szerző: Klubrádió

Ha az egészségügyi szakdolgozók sztrájkot szerveznek a PDSZ annak idejére kész szolidaritási sztrájkot szervezni a közoktatás és a szakképzés területén, és számít a tanárok nagyarányú részvételére.

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, az orvoskamara szerint rossz irányba módosítják az egészségügyi rendszert, a szegények közellátását és a tehetősek magánellátását hozza létre így a kormány, de súlyosesetben senki nem jut megfelelő ellátáshoz. Ezért a kamara azt kéri, a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok az önkéntes többletmunkájuk felmondását helyezzék letétbe – ezekről a lépésekről döntött közel egyhangú szavazással a Magyar Orvosi Kamara rendkívüli Országos Küldöttközgyűlése.

Kincses Gyula a MOK elnöke a Megbeszéljünnk műsorában arról beszélt, hogy a tagság azért is lehet aktívabb, mert "most kezdi kimutatni a foga fehérjét" az egészségügyi szolgálati törvény, mostanra ért el az orvosokig a hatása.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szolidáris az egészségügy válsága miatt tiltakozókkal – írja 24.hu.

Ha az egészségügyi szakdolgozók sztrájkot szerveznek a PDSZ annak idejére kész szolidaritási sztrájkot szervezni a közoktatás és a szakképzés területén, és számít a tanárok nagyarányú részvételére. Abban bízik, hogy a szélesebb társadalmi összefogással el lehet érni, hogy élhetőbb legyen az ország, egy civilizált, európai országhoz méltó legyen az egészségügyi ellátás és oktatás.