„Támogassa
A lényeg

A parlament kedden szavaz a státusztörvényről, de a svéd NATO-tagság őszig nem kerül elő

28/06/2023 15:49

| Szerző: Klubrádió

Hétfőn, kedden és pénteken ülésezik a jövő héten az Országgyűlés, szavaznak a státusztörvényről és a jövő évi költségvetésről is, de Svédország NATO-tagságának ratifikálását nem tervezik, így az már biztosan későbbre csúszik.

Háromnapos rendkívüli parlamenti ülésszakkal zárja a tervek szerint a munkát a nyári szünet előtt az Országgyűlés. A hvg.hu információi szerint a csütörtöki házbizottsági ülésre készített javaslat alapján hétfőn, kedden és pénteken ülésezne a törvényhozás, a heves ellenállást és tüntetés-sorozatot kiváltó, pedagógusokat érintő státusztörvényről például kedden szavaznak.

A jövő évi költségvetés – ahogy a lap fogalmaz, már most tarthatatlannak tűnő – tervezetéről pénteken szavaznak, viszont Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása továbbra sem szerepel a napirenden, ami azt jelenti, hogy az immár egy éve halogatott szavazás így biztosan őszre tolódik.

A DK-s képviselő, Vadai Ágnes szerint is ez a helyzet, Facebook-posztjában azt írta: „Jövő héten sem akar Orbán szavazni Svédország NATO-csatlakozásáról. Putyin-szolga!”