„Hírek
A lényeg

A NER volt kultúrharcosa lett Dúró Dóra tanácsadója

4/08/2022 14:51

| Szerző: Klubrádió

A Mi Hazánk Mozgalom közleményben tudatta, a jövőben főtanácsadóként segíti Dúró Dóra parlamenti alelnök munkáját Szakács Árpád, a Fidesz egykori kultúrharcos megmondóembere. A szélsőjobboldali párt Szakácsot "a Kárpát-medence egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező újságírójaként és kommunikációs szakembereként" jellemezte.

Felidzték, hogy Szakács Árpád 2016-ban a Magyar Idők munkatársa, 2016–2020 között a Vasárnap Reggel, valamint a Mediaworks nyomtatott megyei napilapjai központi szerkesztőségének főszerkesztője volt. Nevéhez köthető a Kinek a kulturális diktatúrája? című, 2018-ban megjelent cikksorozat, amelyben bírálta a kormányt, amiért még mindig nem sikerült kiszorítaniuk a jobboldali köröknek a balliberális oldalt a kultúrából, és szerinte sokszor éppen állami pénzen kritizálják a jobboldalt.

Szakács Árpád 2019-ben elsőként kapta meg a korábbi Sajtóklub-szereplőről, Lovas Istvánról elnevezett sajtódíjat. Köszönőbeszédében liberális fajelméletről beszélt: „A mindent uraló globális tudatipar, a Facebook, a Google, az Instagram és mások által uralt közgondolkodás megspórolja számukra a vért, ma már nem a guillotine alól kihulló fejeket gyűjtik a kosárba, hanem a lelkeket. A halálkultusz lélekkufár sakálai terelik az emberkísérleti laboratóriumba a népeket, a mai nácik, a liberálisok új fajelméletet hirdettek, az LMBTQ, a gender, a homoszexualitás egyvelegéből egy új darwinizmus bontakozik ki, az aberráció, a szellemi sötétség végtelen megnyilvánulási formái lassan felhőként fedik el a normalitás egét.”

Szakács 2020-ban minden pozíciójáról lemondott és visszavonult. Könyvkiadóként létrehozta "a konzervatív értelmiség fontos szellemi műhelyét", a Kárpátia Stúdiót. az Erdély.ma című kiadványban is többször bírálta a kormányt, tavaly pedig már a Toroczkai László vezette szélsőjobboldali Mi Hazánk oltásszkeptikus tüntetésén is feltűnt.