„Klubrádió
A lényeg

A Nemzeti Népegészségügyi Központ bepereli Hadházyt. A politikus örömmel állna egy polgári per elé

7/01/2022 16:41

| Szerző: Klubrádió

A Nemzeti Népegészségügyi Központ személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben – írja az NNK a honlapján. A politikus a Klubrádióban azt kérte az NNK-tól, hogy becsületsértés miatt indítsanak ellene polgári peres eljárást, ebben az esetben ugyanis bíróság elé kerülhetne az ügy,

"Az országgyűlési képviselő csütörtökön közzétett Facebook bejegyzésében az alábbiakat állítja: 'Feljelentést tettem hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt …', és a bejegyzésben e mondatokat követően az országos tisztifőorvos fényképét közli. Ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tisztifőorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az országos tisztifőorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyei kiadásában a hatályos jogszabályok értelmében nem engedélyező hatóság. Az engedélyező hatóság a „kínai és orosz oltóanyag” forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján az alkalmazásuk történt és történik.
Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése - szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt - lejáratja a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti.
E magatartásával közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben résztvevő szakemberek szakmai hitelességét, a védekezés módszereiben aláássa a közbizalmat, ilyen és hasonló megnyilvánulásaival az oltásellenes mozgalmat erősíti.
Az országgyűlési képviselő nemtelen támadása kizárólag a politikai haszonszerzésből születhetett.
A Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos" – olvasható az NNK oldalán.

Kommunikációs fogásnak találja az NNK bejelentését Hadházy Ákos. A független képviselő a Klubrádiónak arról beszélt, hogy a Népegészségügyi Központ valószínűleg pontosan tudja, hogy az általuk megtett feljelentés kapcsán mentelmi joga miatt nem kerülhet sor érdemi eljárásra. A politikus a Klubrádióban azt kérte az NNK-tól, hogy becsületsértés miatt indítsanak ellene polgári peres eljárást, ebben az esetben ugyanis bíróság elé kerülhetne az ügy, Ő pedig örömmel állna a per elé. 

2022. január 07. hadhazy_nnk_220107
01:17
00:00