„Klubrádió
A lényeg

A MET egyik iskolaigazgatóját is elvitték

20/02/2024 15:25

| Szerző: Klubrádió

Házkutatást tartottak nyomozók a MET (Magyar Evangéliumi Testvérközösség) dunaújvárosi iskolaigazgatójának lakásán. Az iskolavezetőt ezt követően átvitték Székesfehérvárra, hogy a kiszálló nyomozók nyilatkozatot vehessenek fel tőle – mondta a Klubrádiónak Iványi Gábor, a MET elnöke. 

Hozzátette, mivel az iskolaigazgató nem számított a razziára, nem tudott ügyvédről sem gondoskodni a maga részére, ezért a helyszínen kijelölt ügyvéd látta el a jogi képviseletét.

Kedden reggel a NAV nyomozói bilincsben vitték el a MET egyházának és intézményeinek gazdasági vezetőjét, Ónodi István lelkészt, miután házkutatást tartottak otthonában.

Iványi szerint ezeket az akciókat politikai nyomásgyakorlásnak szánja a kormány. Hozzátette, a kormány el szeretné terelni a figyelmet a nemrég kirobbant pedofil-botrányról. "Mindenki pontosan tudja, hogy sem az igazságügyi miniszter, sem a püspök nem léphetett ezekben az ügyekben úgy, hogy ne tudott volna erről a miniszterelnök, aki megpróbál most kisiklani ebből az egész történetből" – fogalmazott Iványi.

2024. február 20. A lényeg (2024.02.20.) Iványi Gábor
01:29
00:00