„Támogassa
A lényeg

Bilincsben vitték el a MET gazdasági vezetőjét

20/02/2024 12:17

| Szerző: Klubrádió

Iványi szerint ez az akció politikai indítékúnak tűnik, mivel egy nappal előzi meg a Magyar Evangéliumi Testvérközösség rendes évi országos közgyűlését.

Kedden reggel a NAV nyomozói házkutatást tartottak otthonában, majd bilincsben vitték el Ónodi István lelkészt, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség egyházának és intézményeinek gazdasági vezetőjét – tette közzé Iványi Gábor, a MET egyház elnöke.

A közlemény szerint, Ónodi az eljárás közben és után nem telefonálhatott, a NAV-osok készülékét elvették, és nem hagytak ott sem a házkutatásról, sem az eljárás indokáról semmiféle hatósági iratot. Arra a kérdésre, hogy mi a vád, azt válaszolták, hogy nincsen vád, nyomozás zajlik. Később a lelkész feleségével azt közölték, hogy "gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja" miatt zajlik az eljárás.

Iványi szerint ez az akció politikai indítékúnak tűnik, mivel egy nappal előzi meg az egyház rendes évi országos közgyűlését (zsinatát), illetve napra csaknem pontosan két évvel követi azt, hogy (2022. február 21-én) a NAV fegyveresei váratlanul ellepték az egyház központját és gazdasági hivatalát, ahol válogatás nélkül minden adathordozót és hivatalos iratot elkoboztak. Az eljárásról azóta semmiféle információt nem adtak. Az elvitt személyi és egyéb anyagokat, számítógépeket nem szolgáltatták vissza – tette hozzá a MET elnöke.