„Támogassa
A lényeg

A Mediaworks feje lesz a Magyar Nemzet főszerkesztője

2/03/2023 13:20

| Szerző: Klubrádió

Eddigi pozícióját megtartva Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének vezetője lett a Magyar Nemzet új főszerkesztője. A lap korábbi főszerkesztője, Toót-Holló Tamás a Mediaworks újonnan létrejövő kulturális divíziójának vezetője lesz. 

Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének vezetője lett a Magyar Nemzet új főszerkesztője – olvasható a mediapiac.com oldalán.

Néző közben megtartja eddigi pozícióját is, pontosan megmutatva, hogy a mostani kormánymédia-rendszerben az egyes lapok mennyit érnek: önmagukban érdektelenek, hiszen ugyanazt a központi üzenetet közvetítik.

A kormánylap eddigi főszerkesztője, Toót-Holló Tamás a Mediaworks újonnan létrejövő kulturális divíziójának vezetője lesz.

Néző a kormánymédián belül is a radikális nyelvet használó, szélsőséges oroszpárti Amerika-gyűlölők közé tartozik, a 444 összegyűjtött néhányat éles, erősen vitatható kijelentéseiből:

  • "Mikor érdekelte az Egyesült Államokat a nemzetközi jog, a másik ország szuverenitása, a diplomácia, ha a saját érdekeiről volt szó? Örülhetünk, ha nem rakéták robbanására ébredünk, mint oly sok nép az elmúlt évtizedekben."
  • "David Pressman rövid ittléte alatt már annyi sz…rt kavart, hogy az ember csak befogott orral mer a Szabadság téri nagykövetség felé menni, mert ott nagyon bűzlik valami."
  • „A kormány vagy a Fidesz kommunikációja gyakorlatilag nem foglalkozott eddig Márki-Zayjal. Márpedig tudjuk azt, hogy milyen, ha elkezd egy normális, jól szervezett párt ellenségmenedzseléssel foglalkozni. Az azért tud hatni. Ott van Karácsony Gergely példája”.
  • „Karácsony ugye nyírkarászi, elméletileg egy nyírségi gyerek, na most ha Nyírkarászban ezt nyíltan elmondaná, vagy Nyírkarászon megjelenne mondjuk a vasárnapi mise után, nem biztos, hogy további főpolgármesteri babérokra is pályázhatna, mert esetleg nekrológot kellene róla írni, mert a nyírkarásziakat ismerve, én mellette voltam, tanítottam a Berkesz nevű faluban, az Nyírkarász mellett van, úgyhogy ismerve őket nem biztos, hogy ezt nagyon eltűrnék."