„Klubrádió
A lényeg

A magyar válogatott 4-0-ra verte Angliát, a szurkolóik az elején azt skandálták a magyaroknak: "rasszista rohadékok"

14/06/2022 23:15

| Szerző: Klubrádió

A magyar válogatott a hazai 1-0 után idegenben 4-0-ra verte Angliát a labdarúgó Nemzetek Ligájában: Sallai duplázott, majd Nagy Zsolt és Gazdag talált be. A meccs elején az angol szurkolók azt skandálták a magyaroknak a himnusz alatt, hogy "rasszista rohadékok, tudjuk, mik vagytok".

A 24.hu beszámolója szerint a magyar válogatott nagy meglepetésre 4-0-ra verte Angliát a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában. A wolverhamptoni mérkőzésen Sallai Roland duplázott, majd a kitámadó hazai együttesnek Nagy Zsolt átlövésből, Gazdag Dániel pedig okos emelésből talált be.

Nemzetek Ligája - Anglia-Magyarország
 
A magyar csapat tagjai győzelmüket ünneplik a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzés után a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra győzött. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

Egyébként nem indult békésen az angol-magyar meccs: a magyar himnusz alatt az angol szurkolók fütyültek és azt skandálták a Guardian beszámolója szerint, hogy "You racist bastards, we know what you are", vagyis kb. "Rasszista rohadékok, tudjuk, hogy mik vagytok".

A 444 hozzátette: az ellenfél himnuszát rendszeresen kifütyülik az angolok, a skandálás viszont válasz arra, hogy a két csapat meccsén a magyar szurkolók egy része kifütyüli az angolok antirasszista gesztusát, a térdelést. Legutóbb ezt a BBC tudósítása szerint a javarészt gyerekekből álló szurkolótábor is megtette.

A két csapat előző mérkőzését a Nemzetek Ligájában szintén a magyarok nyerték, akkor Szoboszlai 11-esével 1-0-ra győzött Marco Rossi csapata a Puskás Arénában. Gulácsiék felülmúlják a várakozásokat a Nemzetek Ligájában: az angolok elleni két győzelem mellett a németekkel is 1-1-et játszottak, míg Olaszországban 2-1-re kaptak ki.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)