„Klubrádió
A lényeg

A legfiatalabb helyettes államtitkár elvesztette tisztségét

12/06/2022 18:11

| Szerző: Klubrádió

Kinevezték az új kormány helyettes államtitkárait, a 24 éves Rácz Zsófia nincs már közöttük. A közösségi oldalán azt írja, hogy "hova tovább, az hamarosan kiderül , de egyet megígérek: nem megyek messzire".

Ráczot még 2020-ban egy külön rá szabott törvénymódosítással, 22 évesen, diplomája megszerzése előtt neveztek ki az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárnak Novák Katalin alá az Emberi Erőforrások Minisztériumába (EMMI), de június 12-től már nincs a 108 helyettes államtitkár között. Egyébként a 2010-ben alakult Orbán-kormányban még csak 64-en voltak, mára már 44-gyel nőtt a számuk – írja a Hvg.

Novák Katalin, Rácz Zsófia (Facebook)
 

A 2022-es kormányátalakítást követően Rácz Zsófiát a miniszterelnök május 25-vel áthelyezte a Kulturális és Innovációs Minisztériumba (KIM), azonban június 11-vel felmentette az ottani miniszter, Csák János javaslatára – olvasható a cikkben.

A volt helyettes államtitkár "Új ciklus, új szolgálat" bevezetővel indított Facebook-bejegyzésében azt ígéri, hogy nem megy messzire.