„Klubrádió
A lényeg

A kukaholding szerint minden pénzt kifizettek az FKF-nek

5/10/2022 13:03

| Szerző: Klubrádió

Az NHKV Zrt. szerint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás finanszírozására vonatkozó közfeladatát a jogszabályoknak megfelelően látja el.

"A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NKHV) több forrást juttat a fővárosi céghez, mint a korábbi években" – írta szerdai közleményében a cég.

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, kedd reggel az FKF-nél néhány százan nem vették fel a munkát.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon reagált a helyzetre. A főváros a hulladékszállításban „a Kukaholdingnak nevezett állami cégszörny” alvállalkozója, amely egyszerűen nem fizeti meg a budapestiek által befizetett szemétdíjat: az elmúlt három évben az állami Kukaholding 15 milliárd forintot nem adott vissza Budapestnek.

Az NHKV visszautasította az FKF állításait azt írta: "Az NHKV Zrt. – mint az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására kijelölt gazdasági társaság – hulladékgazdálkodási közszolgáltatás finanszírozására vonatkozó közfeladatát a jogszabályoknak megfelelően látja el, s a jogszabályban rögzített fizetési kötelezettségét valamennyi közszolgáltató felé fizetési határidőn belül teljesíti, késedelmes fizetésbe nem esik. Társaságunknál nincs lejárt, kifizetetlen szolgáltatási díj számlája a fővárosi cégnek. Az NHKV évek óta minden szolgáltatási díj számlát határidőben vagy határidő előtt kifizet. Elszámolási vitánk jelenleg nincs a fővárosi céggel, sikeresen lezártuk minden üzleti évünket. Az elszámolással kapcsolatban a fővárosi cég, illetve korábban az FKF menedzsmentje további jogszerű finanszírozási igénnyel nem élt."

(Forrás: 24.hu)