„Klubrádió
A lényeg

A Kreml szóvivője szerint fenyegetettség esetén bevethetik az atomot

23/03/2022 01:10

| Szerző: Klubrádió

Dmitrij Peszkov szerint előfordulhat, hogy nukláris fegyvereket vetnek be, ha Oroszországban fenyegetve érzik magukat. 

"Nem zárja ki a nukleáris fegyverek használatát Oroszország, ha Moszkvában egzisztenciális fenyegetést érzékelnek" – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden a CNN-nek adott interjújában. Azt elismerte, hogy még nem érték el Ukrajnában a céljaikat, de szerinte a "különleges katonai művelet" szigorúan a tervek szerint halad. Azt állította, senki sem számolt azzal, hogy pár nap alatt elérnék a céljaikat. Hangsúlyozta, hogy az orosz hadsereg nem támad civil célpontokat (ennek azonban a független jelentések is sorra ellentmondanak).

Meg kell említeni, hogy a műsorvezető, Christiane Amanpour csak nehezen tudta válaszra kényszeríteni Peszkovot, aki folyamatosan az Ukrajna esetleges NATO csatlakozása jelentette fenyegetésről beszélt.

Azt is megkérdezte, hogy hogyan lehet komolyan venni az orosz vezetés állításait azután, hogy azt utolsó pillanatig azt hangoztatták, nem támadják meg Ukrajnát. Peszkov erre azt mondta, azért mondták ezeket, mert remélték, hogy „Ukrajna sosem készül majd megtámadni a Donbaszt”. Szerinte, miközben 190 ezer orosz katona sorakozott fel a határon, világos jele volt annak, hogy egy ukrán támadás készülődik.

Forrás: 444