„Köszönjük
A lényeg

A közmédia szerint Gyurcsány szerelmes Putyinba

2/03/2023 16:42

| Szerző: Klubrádió

A köztévé fontosnak tartotta, hogy beszámoljon a minimális aktualitással bíró „hírről”, mely szerint April H. Foley, aki 2006 és 2009 volt amerikai nagykövet arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc túl jóban van Vlagyimir Putiynnal.

A szerda esti M1-híradóban arról volt szó, hogy: Gyurcsány Ferenc szerelmes Vlagyimir Putyinba.

A köztévé ugyanis fontosnak tartotta, hogy beszámoljon a Magyar Nemzet minimális relevanciával és aktualitással bíró „híréről”, miszerint April H. Foley, aki 2006 és 2009 volt amerikai nagykövet, a Wikileaks-iratok szerint annak idején arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc túl jóban van Vlagyimir Putiynnal – foglalta össze a 444.

A hír önmagában azért is érdekes, ha nem egyenesen kínos, mert csütörtökön jelentek meg olyan hírek, mint a Newsweek című amerikai lap véleménycikke. A lap szerint Orbán Putyin legnagyobb reménye lehet, ha nem áll ki azon nemzetek mellett, amelyek a magyarok számláit fizetik.

Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke pedig azt nyilatkozta, "ha korrupt vagy az EP-ben, börtönben végzed, ha a magyar kormányban, akkor miniszterelnök leszel".

Mindezt maga a miniszterelnök fejelte meg, aki pedig azt volt képes mondani a svájci Weltwoche hetilapnak, hogy "nagyon veszélyes lenne, ha Oroszország vesztesen jönne ki a konfliktusból" az orosz retorikának megfelelően kerülve a háború kifejezést.