„Támogassa
A lényeg

A kormány megszorít, de magára többet költ jövőre

9/06/2022 10:40

| Szerző: Klubrádió

A kormány azt ígérte, hogy jövőre 500 milliárd forintot spórol a minisztériumokon, de a költségvetés tervezete szerint majdnem 1600 milliárddal többe kerülnének, mint idén. Azt RTL Híradója szerint kétmilliárd forinttal többe fog kerülni a Köztársasági Elnöki Hivatal is, és a sporton se takarékoskodnak. A kormány érdemben nem válaszolt a csatorna kérdéseire.

Korábban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt mondta, a minisztériumok költségvetését akár 10 százalékkal is csökkenteni kell. Ehhez képest a költségvetés számai alapján idén 7580, jövőre 9178 milliárd forintot szán a kormány a tárcák működésére. A kormány az RTL kérdésére nem válaszolt.

A riportból kiderül az is, hogy csak Pintér Sándor (a közoktatást és az egészségügyet is irányító) Belügyminisztériuma több mint 3500 milliárd forintból gazdálkodhat. A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) büdzséje 3,2-ről 5,2 milliárd forintra nő majd, de a személyi juttatások és működési kiadások is növekedni fognak. Az Mfor adatai szerint idén 10,1, jövőre 29,6 milliárd forint megy el sportrendezvényekre. A sporttámogatások is nőhetnek, a Magyar Labdarúgó Szövetség is több pénzhez juthat 2023-ban. (24.hu)

Fotó: Pixabay