„Köszönjük
A lényeg

A kalocsai polgármester ígéri, újra egész kiflit kapnak az óvodások

21/09/2022 21:01

| Szerző: Klubrádió

Vizsgálatot indítottak és annak idejére felfüggesztették a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény vezetőjének előírását, amely szerint spórolási céllal csökkenteni akarják az óvodásoknak szánt pékáruk mennyiségét – írja Filvig Géza polgármester közleményében. Ennek előzménye, hogy szerdán kiderült: fél péksütemény jár szeptember elejétől az 1-6 éveseknek Kalocsán.

Ahogy szerda délelőtt mi is beszámoltunk róla, fél péksütemény jár szeptember elejétől az 1-6 éveseknek Kalocsán. A tájékoztatóban arra hivatkoztak, hogy a hatályos előírásoknak így is megfelelnek. A 2014-es rendelet valóban fél-egy péksüteményt ír elő, a takarékossági intézkedés mégis kiverte a biztosítékot a szülőknél. Nem csak a péksüteményen takarékoskodik a közétkeztetési intézmény, bizonytalan ideig az elektromos hálózat túlterheltsége miatt sütőben sült ételeket sem készítenek. A tájékoztatót, amelyben a közétkeztető a változásokról ír az intézményeknek, egy kalocsai képviselő posztolta az oldalán.

Filvig Géza polgármester szerda esti közleményében azt írta, hogy az intézmény vezetője saját hatáskörben döntött az étel csökkentéséről, és ezt előre nem egyeztette a városvezetéssel. Vizsgálatot indítottak és annak idejére felfüggesztették a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény vezetőjének ezt az előírását. Közölte: csütörtöktől ismét a megszokott adagmennyiségeket fogják kapni a gyerekek.

Kalocsán jelenleg 530 óvodás korú gyerekről gondoskodnak az intézményeikben.

(Kiemelt kép: Hu Totya/Wikimedia Commons)