„Klubrádió
A lényeg

A Herman Ottó gimnázium tanárai tiltakoznak: feketeruhás élőlánccal veszik körbe az iskola épületét

11/09/2022 13:32

| Szerző: Klubrádió

Szolidaritási nyilatkozatot írtak alá a miskolci Herman Ottó gimnázium tantestületének tagjai, miután a Miskolci Tankerületi Központ felmentette az intézmény igazgatóhelyettesét, Dezsőfi Györgyöt, mert részt vett a polgári engedetlenségben. A tantestület tagjai hétfő reggel fél 8 és 8 között feketeruhás élőlánccal tiltakoznak az iskola épülete körül.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a Miskolci Tankerületi Központ felmentette pozíciójából Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, mert a szóbeli indoklás szerint élére állt a polgári engedetlenségnek, holott ezt vezető pozíciója miatt nem tehette volna meg.

Erre reagálva szolidaritási nyilatkozatot írtak alá a miskolci Herman Ottó gimnázium tantestületének tagjai. A gimnázium hivatalos Facebook-oldalára is kiposztolt, a szülőknek és a tanároknak címzett levélben azt írják, az iskola közösségét mélyen megrendítette és felháborította az eset.

A tantestület tagjai követelik a felfüggesztés visszavonását, és hivatalosan bejelentették azt is: hétfő reggel fél 8 és 8 között feketeruhás élőlánccal tiltakoznak az iskola épülete körül. Ezzel jelzik „a példastatuálás elfogadhatatlanságát”, és így állnak ki Dezsőfi György mellett.

„Bár a tantestület létszáma kevés ahhoz, hogy a kb. 800 m kerületű tömböt körülfogja, reménykedünk benne, hogy mégis elegen leszünk véleményünk kinyilvánítására” - írják.

A polgári engedetlenséggel tiltakozó tanárokat országszerte kirúgással fenyegetik.

(via 444)