„Klubrádió
A lényeg

A fideszes kiadványok elkezdték megmagyarázni Matolcsy kormánykritikáját

6/12/2022 11:46

Matolcsy György jegybankelnök súlyos kritikát fogalmazott meg a kormány gazdaságpolitikájával kapcsolatban, elhibázottnak nevezte az energiakrízisre és az inflációra adott válaszokat a parlament gazdasági bizottságában.

A kormánypárti propagandabirodalom termékei különbözőképpen reagáltak a váratlan kritikára. Az Origo például egyszerűen elhallgatta, mit mondott Matolcsy, pusztán egy rövid hírben jelentette meg, hogy mit reagált rá Varga Mihály pénzügyminiszter, de az írásból egyáltalán nem derül ki, Matolcsy miket mondott. (Kedden 11 órakor nyúlfarknyi hírt jelentettek meg arról, hogy mit írt a Világgazdaság Matolcsyról, de ebben sem szerepelnek Matolcsy kritikus állításai).

A Világgazdaság nem elhallgatta, hanem személyeskedni kezdett, és azt írta, hogy "személyes sérelemnek tudhatók be az MNB elnökének hétfői, a kormány gazdaságpolitikáját súlyos kritikával illető mondatai". "Forrásaik" szerint Matolcsy György élete végéig az MNB elnöke akart maradni, de ezt a kormánypártok ezt nem hagyták neki, így a Világgazdaság információja "egészen új megvilágításba helyezi Matolcsy György jegybankelnök hétfői szavait" - írják.

 
 

 

Elhallgatás helyett a Pestisrácok.hu azt a módszert választotta, hogy az egészet letagadta, és arról írt, hogy a gazdasági bizottság üléséről tudósító Tordai Bence ellenzéki képviselő "ordas nagyot hazudott", és azt írják az olvasóiknak, hogy nagyon távol áll attól, amit Matolcsy mondott. Annak ellenére állítják, hogy hazudott, hogy még videófelvétel is van róla.