„Támogassa
A lényeg

A Fidesz-irodát festékkel leöntő politikus lesz a Momentum polgármesterjelöltje a XVII. kerületben

8/01/2024 14:31

| Szerző: Klubrádió

A kerületi vagyongazdálkodási bizottság tagját, Gergely Bálintot indítja polgármester-jelöltként a Momentum a XVII. kerületben. Rákosmentét a fideszes Horváth Tamás vezeti.

„Magyarország és Rákosmente is rossz kezekben van. A rossz kormányzással a magyar gazdaságot a kormány meggyengítette és kiszolgáltatottá tette. A hatalom maga és az emberek közé kordont vont és a magyar és magyar közé is mély árkokat ásott. 13 évnyi rossz fideszes kormányzás után egyértelmű, hogy az országnak és a XVII. kerületnek is változásra van szüksége” – fogalmazott közleményében Gergely Bálint.

A Momentum jelöltje szerint a jelenlegi polgármester és alpolgármestere nem képesek érvényesíteni a kerület érdekeit, mindenkivel szemben csak vagdalkoznak és ellenségeket gyűjtenek.

Gergely Bálint aktív ellenzéki politikus a kerületben. Legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy vörös festékkel öntötte le a helyi Fidesz-iroda lépcsőjét, az ellen tiltakozva, hogy a kormánypárt nem emelt hangot a forradalmárokat lefasisztázó orosz tankönyv ellen.  Az ügy miatt a kerület polgármestere feljelentést tett Gergely Bálinttal szemben. Horváth Tamás hozzátette: ez nem az egyetlen ilyen akció volt, egy feliratot is elhelyeztek az irodájuk falán "Putyin kutyái" címmel.

Az MSZP már hónapokkal korábban jelezte, hogy a veterán helyi politikusukat, Lukoczki Károlyt szeretnék az ellenzék polgármesterjelöltjének, így könnyen lehet, hogy itt előválasztáson dőlhet el, hogy az MSZP vagy a Momentum adja az ellenzék közös jelöltjét – írja a Telex.

Horváth Tamás, a kormánypártok jelöltje simán nyert 2019-ben a kerületben: 51,82 százalékot kapott az ellenzéki Gy. Németh Erzsébet 37,01 százalékával szemben.