„Klubrádió
A lényeg

A dolgozók egérmozgatását is megfigyelik a közmédiánál

7/11/2022 08:28

Az MTVA gépein ellenőrizni fogják, hogy a munkatársak mozgatják-e az egeret, milyen oldalakat nyitnak meg, és hogy hol mennyi időt töltenek el – írja az Rtl.

Ez most közbeszerzési dokumentumokból derült ki, amelyekben az aktivitást mérő alkalmazást indokolják: „a világjárvány miatt bekövetkezett megváltozott munkarendben a dolgozók produktivitásának megtartása, illetve a kollégák teljesítményének objektív mérése” miatt van szükség.

 
MTVA-blokád
 

 

A közmédia 150 millió forint plusz áfa (azaz bruttó 190,5 millió) forint értékben kötött szerződést a Fornax ICT Kft. vezette konzorciummal egy olyan alkalmazás kifejlesztésére, ami jelzést küld az inaktívaknak, és figyeli, hogy az érintettek milyen gyorsan reagálnak.

Az új - a lap szerint még el nem készült - rendszer figyeli az egérmozgatást, a felhasználó által használt alkalmazásokat észleli és azok aktív használati idejét naplózza, méri a napi hálózati adatforgalmat, a megnyitott weboldalak és azokon eltöltött időt és az offline időszakokat naplózza.

Az RTL megkérdezte a jövőre 126,6 milliárd forintot felemésztő MTVA-t, de nem kaptak válaszokat. A közmédia ellen folyamatosak a panaszok, jelenleg is tüntetnek az elbarikádozott épület előtt.