„Klubrádió
A lényeg

A Budaörsi fideszes önkormányzati képviselő szerint elvárható a szolidaritás

27/05/2023 23:58

| Szerző: Klubrádió

Czuczor Gergely szerint a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően megy jól a városnak.

Budapest után Budaörs is pert indít a kormány ellen a szolidaritási hozzájárulás mértéke miatt.  Wittinghoff Tamás, Budaörs független polgármestere  az után döntött a per mellett, hogy kiderült: az önkormányzatokat sújtó szolidaritási hozzájárulást a kabinet jövőre 30 százalékkal emelné.

A helyi fideszes képviselő szerint azonban Budaörs egy gazdag város, amitől elvárható a hozzájárulás. „Azt gondolom, hogy belefér az a fajta elvonás, amit nyilván lehet kalapálni lefelé, mert önkormányzati képviselőként én is annak örülnék, ha több maradna a városnál, de nem tudok, hogy mondjam, jó szívvel ellene, ez ellen ágálni, mert azért nem egy önálló városállam vagyunk” – mondta az rtl híradójának Czuczor Gergely, Budaörs fideszes önkormányzati képviselője.

Wittinghoff úgy fogalmaz, az állam az emeléssel nagyobb összeget von el a várostól, mint amennyit a feladatinak ellátására ad. A polgármester szerint így az önkormányzat saját bevételeiből von el a kormány, amit az Alaptörvény és nemzetközi egyezmény is tilt. Budaörstől ebben az évben 4 milliárd forintot vonnak el szolidaritási hozzájárulás formájában.