„Klubrádió
A lényeg

A botrányos körülmények között kinevezett főbíró is szavaz a Klubrádió sorsáról

21/09/2021 11:57

| Szerző: Klubrádió

Szeptember 28-án lesz ítélet a Klubrádió NMHH Médatanácsa ellen indított perében, amiben szavazóbíróként Varga Zs. András, a Kúria elnöke is részt vesz. A Klubrádió azért fordult a bírósághoz, mert álláspontja szerint a Médiatanács álindokokkal, jogsértő módon zárta ki a 92.9-es frekvencia használatára kiírt pályázatból.

NEK - Zárómise a Hősök terén
 
NEK - Zárómise a Hősök terén
 
Budapest, 2021. szeptember 12. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (k) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hősök terén 2021. szeptember 12-én. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. Balról Varga Zs. András, a Kúria elnöke, jobbról Szili Katalin határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

Miután a Fővárosi Törvényszék elutasította a Klubrádió keresetét, a rádió a Kúriánál fellebbezett, és azt kérte a bíróságtól, hogy semmisítse meg a Médiatanács határozatát, és kötelezze őket új eljárás lefolytatására. Az első tárgyalásra ma került sor a Kúrián, ahol a felek válaszoltak a bíróság kérdéseire. A három tagú bírói tanács tagja Varga Zs. András, a Kúria elnöke is, akit a parlament tavaly nevezett ki annak ellenére, hogy korábban nem volt ítélkezési gyakorlata, és a kinevezését az Országos Bírói Tanács sem támogatta.

A Klubrádió és a Médiatanács közötti per jövőhét kedden, már ítélethozatallal folytatódik.