„Klubrádió
A lényeg

A BKV szakszervezete szolidaritást vállal a tanárok mellett

3/10/2022 10:43

| Szerző: Klubrádió

A szervezet arra kéri a a hivatásos sofőröket és a civil autósokat, hogy október 5-én és 14-én, a pedagógussztrájk napjain délben dudaszóval vállaljanak szolidaritást a pedagógusok mellett.

Szolidaritási mozgalmat kezdeményez az oktatási tiltakozás mellett a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) – írja a 444.

A szervezet arra kéri a a hivatásos sofőröket és a civil autósokat, hogy október 5-én és 14-én, a pedagógussztrájk napjain délben dudaszóval jelezzék: "együttéreznek a megbecsülésükért küzdő pedagógusokkal, aggódnak a diákok oktatása, gyerekeink, unokáink jövője miatt, és tiltakoznak a további retorziók ellen".

Az EKSZ elnöke reméli, "ezzel elindul a lehető leghangosabb tiltakozási hullám a jogaikért harcoló pedagógusok kirúgása ellen is". A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez hasonlóan követeli, hogy vegyék vissza azokat a tanárokat, akiket pénteken polgári engedetlenségük miatt rúgtak ki a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, A Kölcsey Ferenc Gimnáziumból a múlt pénteken kirúgtak több tanárt, akik részt vettek a polgári engedetlenségben. Emiatt hétfőn több százan tüntettek az iskola előtt, hogy “Ne rúgjátok ki a tanárainkat!” a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom szervezésében.